A FÉRFIASSÁGRÓL

5. képMottó: A hím és a férfi között akkora különbség van, mint a szén és gyémánt között! (Marie Clarence)

A mai posztmodern társadalom végképp elvesztette a fonalat a nemi szerepek tekintetében. Mit jelent egyáltalán férfinak lenni? Hová tűntek a harcosok? Hová tűntek az atyák? Hol keressük a bölcseket?
Pár évtizede újra előtérbe került a kérdés, amiről egyre többen beszélnek:
Ha nem lettünk igazi férfiak a patriarchális berendezkedésű világban, még kevésbé az emancipációt követő gyöngéd és érzékeny, nőies férfiakat futószalagon termelő időszakban, akkor végül is mitől leszünk azok? Hogyan éljünk egyensúlyban férfiak és nők, hogyan teljesítsük be Isten tervét? Vajon miben áll a férfi ereje? C.G. Jung, Marie-Louise von Franz, Robert Bly és sokan mások a mélylélektan tükrében, Richard Rohr, John Eldredge, a Promise Keepers és a Férfi Sátor mozgalom a lélektan mellett a Bibliában keresik a válaszokat.

Fölhasználva a fentebb említett szerzők tűnődéseit, keressünk együtt útmutatást, mert csak akkor lesz egészséges egy párkapcsolat, egy család és egy gyülekezeti közösség, ha végre mi férfiak a helyünkre állunk. A férfi életútjának legfontosabb állomásai Dávid élete és a lélektanból ismert ősképek (archetípusok) tükrében: ifjú, szerelmes, harcos, király, öreg bölcs (próféta).

Kedvelj bennünket